About The Photographer
Mijn naam is Maud-Elise. Ik ben een (allround) portretfotograaf woonachtig in Meppel. Enthousiast, leergierig en een dromer. Dat zijn de beste woorden om mij te omschrijven. Je krijgt mij gelukkig met de echt pure momenten. Een goed gesprek, slap gelach of jezelf helemaal verliezen in een project. Al mijn passies komen terug in fotografie, beelden maken, verhalen horen en vertellen, leren en herinneringen creëren. Maar ook, conceptontwikkeling.​​​​​​​ Ik ben altijd mijzelf en werk vanuit gevoel. In 2018 deed ik mee aan ZomerOndernemer regio Meppel. Eind 2020 is mijn serie wielolie te bekijken tijdens de World Press expositie in Zwolle.
Wat is de rode draad in mijn fotografie? Dat zijn, mensen! Het klinkt logisch als ik je vertel dat ik portretfotograaf ben. Maar daar is een reden voor. Waarom fotografeer ik graag mensen? Uit nieuwsgierigheid. Ik wil weten wat je bezig houdt, wat is je missie, wat is je verhaal. Wanneer iemand voor mijn camera staat wil ik ze leren kennen. Ik zoek naar connectie en persoonlijkheid. Laat jezelf zien wees vrij voor mijn camera. En praat, lach, dans of kijk serieus. Op het moment dat je goed staat geef ik wel een gil.

Ik focus me vooral op portret, mode, documentaire en conceptueel werk. Deze vier elementen combineer ik graag met elkaar. Voor mijn werk stap ik vaak uit mijn comfort zone, dus kom maar met je ideeën. Want ik ga niet graag met de trends mee. En als ik dit doe geef ik het mijn eigen twist. Uiteindelijk draait het om een uniek beeld en een lach. Wanneer ik een “wauw” hoor van de personen die mee hebben gewerkt aan een fotoshoot, weet ik dat mijn werk goed is gegaan. Naast het maken van een foto, vind ik de ervaring en herinnering ook erg belangrijk. Want hoe leuk is de herinnering voor jou, wanneer je terug denkt aan het moment dat ik jouw beeld maakte.