About The Photographer 
Mijn doel is om mensen bewust te laten kijken naar beeld, en ze op onderzoek te laten gaan naar wie ze zijn. Fotografie reflecteert de mens en wereld als individu en als collectief. We kunnen veel leren over onszelf via beeld. Mijn camera is een tool geworden om kennis op te doen en mijzelf te herinneren aan mijn kracht. Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie, conceptueel denken en het werken met verschillende lichtbronnen.
Mijn naam is Maud-Elise, ik ben 20 jaar en gevestigd in Meppel. Ik ben enthousiast, ambitieus en heb een liefde voor mens en beeld. Op mijn 14e ben ik begonnen met fotograferen. Ik keek elke YouTube video en las elke blog-post gerelateerd aan fotografie. Ook vroeg ik elke fotograaf die ik tegen kwam de oren van het hoofd. Vooral trouwfotograaf Henk van Lambalgen. Hij leerde mij de basis van het vak, maar ook hoe ik het best kon werken met natuurlijk licht. 
Ik verdiepte me in conceptueel werken in de kunst en media en in 2018 deed ik mee aan “ZomerOndernemer” regio Meppel. Dit project helpt jongeren tussen de 15 en 23 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Hier ontdekte ik mijn liefde voor het ondernemerschap en begon “Be Maud” meer vorm te krijgen. Ook starte ik na die bewuste zomer mijn opleiding, fotografie in Zwolle. Tijdens mijn studie nam ik verschillende opdrachten aan, van interieur tot evenementen fotografie. Ik leerde al snel werken in de praktijk. Na veel verschillende shoots te hebben gedaan en veel uitgeprobeerd te hebben, kwam ik er achter dat beeld intuïtief is en het door dringt tot het onderbewuste. 
Mijn passie kwam echt naar voren tijdens het portretteren en door mode shoots. Omdat de psyche van de mens mij interesseert vind ik het werken met de personen voor en achter de camera het leukst. In 2020, op 18 jarige leeftijd, schreef ik “Be Maud” in, bij de KVK en koos ik ervoor om alle energie in mijn bedrijf te stoppen. Tijdens mijn jaarstage bij studio34X in Almere mocht ik mee kijken bij vele producties. Hier leerde ik omgaan met studiolicht en dit te combineren met natuurlijk licht. Ik voelde me helemaal thuis in de media wereld.
Back to Top